Berliini kulttuurikaupunki

Berliini on perintekäs ja uudistuva, tulevaisuuteen katsova kultturipääkaupunki traagisine muistoineen. Sodan runtelema natsien terrorisoima muurin jakama kaupunki ei ole koskaan valmis.

Berliinissä rakennetaan uutta ja restauroidaan jatkuvasti vanhoja  rakennuksia,  joten kannattaa ottaa selvää mitkä museot tai paikat ovat mahdollisesti kiinni . Rakennustelineiden peittämät arkkitehtuurin helmet saattavat jäädä salatuiksi aarteiksi, joita täytyy mennä katsomaan uudestaan.

Keisari Vilhelmin muistokirkko ”ontto hammas”, jonka rikkinäinen torni muistuttaa sodan kauhuista

Berliinissä on tapahtumia ja nähtävyyksiä

Berliinissä järjestetään satoja tapahtumia päivittäin. Kaupungissa on lukuisia mielenkiintoisia museoita, joiden kokoelmat on laitettu esiin taidolla.  Berliinin elokuvajuhlat, messut ja konferenssit  tuovat vierailijoita yhtä lailla kuin  museot ja muistomerkitkin .

Teatteri ja kabaree omaavat maineikkaat perinteet, ja teatterin tason vuoksi kaupunkiin tulee  kymmenen prosenttia katsojista Saksan ulkopuolelta .

Kaupungin alueella on kolme Unescon maailmanperintökohdetta: Sansouccin linna, Museosaari ja maailmansotien välisellä ajalla syntyneitä funkkistyylisiä Baushausin koulukunnan rakennuksia.

Berliini on luovien ihmisten kaupunki

Berliiniä pidetään kulttuurikaupunkina, jonka pohja syntyi sodan rauniosta. Kaupungissa oli paljon tyhjää tilaa jonka taitelijat ja vaihtoehtoista elämän tapaa edustavat ihmiset valloittivat.

Länsi-Berliiniä tuettiin avokätisesti ja elinkustannukset olivat kaupungissa halvat ja ovat sitä edelleen. Nuoret miehet olivat vapautettuja asepalveluksesta, joka veti myös puoleensa. Kaupungin yhdistyttyä sillä oli monia kulttuurilaitoksia tuplasti enemmän. 

Metropolissa asuu nykyisin paljon taiteilijoita, musiikkialan ihmisiä ja muotoilijoita.

Kreuzbergissa asuntojen   hinnat ovat alkaneet nousta ja toinen paikka johon muuttaa paljon ihmisiä liene Prenzlauer Berg viihtyisä puutarhamainen kaupunginosa jonne varakkaampaa keskiluokkaa muuttaa kunnostettuihin asuntoihin.

Berliini on turvallinen ja suvaitsevainen

Berliinin menestyksen salaisuutena pidetään sen monimuotoisuutta. Erilaisia kulttuureja ja elämäntapoja elää rinnakkain suvaitsevaisessa ilmapiirissä jossa on jokaiselle jotakin.

Mon Bijou Park Spree-joen rannalla, taustalla Berliinin tuomiokirkko

Spree -joen vihreä ranta tarjoaa kauniita näkymiä  ja kaupunki on tunnelmaltaan aika rauhallinen ja leppoisa.  Ei hirvittäviä ruuhkia eikä tungosta. Joukkuliikenne toimi täsmällisesti ja  älypuhelimen ja appsin avulla  voi etsiä reitit ja aikataulut.

Berliini on myös turvallinen kaupunki.  Viini ja olut ovat kohtuuhintaista ja Street Food laadukasta ja edullista.  Suurkaupungissa paljon etnisiä ravintoloja ja niissä  10-15 euron hintaan voi syödä hyvin.

Berliinissä on hyvät pyöräilymahdollisuudet ja keskustassa voi tehdä kiertoajelun pyörällä opastetussa ohjauksessa.

Tierparken on iso puistoalue kaupungin keskustassa. Alueella on myös eläintarha ja paljon tilaa pyöräilyyn palloiluun ja grillailuun.