Lontoo

Metropoli

Lontoo on ollut rahamaailman, siirtomaaimperiumin keskus ja metropoli vuosisatojen ajan. Lontoon kaupunkikuvaa hallitsee Thames- joki ja sen ranta, monet pilvenpiirtäjät: muun muassa Shard ja sveitsiläisen pankin suolakurkkumainen rakennus Gherkin. Menneisyyden hernerokkasumu on kaikonnut, mutta Cityn pilvenpiirtäjien savunharmaiden ikkunalasien taakse ei näe.

Londom Bridge
Lontoo Thames, silta ja Shard
London Thames ja oikealla Shardin suippo torni

Lontoon kaupunkikuvaa ovat muuttaneet aiemmin lukuisat tulipalot ja rutto, mutta viimeisin ja tuhoisin muutos oli toisen maailmasodan aikaiset pommitukset jolloin suuri osa Lontoota tuhoutui täysin  ja Lontoossa rakennetaan jatkuvasti uutta vanhan tilalle.

Monumentti ruton muistoksi
The Monument London City
1600-luvulla kaupungisss raivonneen ruton muistomerkki
 Lontoon pilvenpiirtäjiä
London Cityn pilvenpiirtäjiä, Keskellä Gherkin eli Suolakurkku

Imperiumin pääkaupunki

Monenlainen hyvä virrannut kaupunkiin kaukaisista maista, jotka brittiläiset siirtomaaherrat ovat alistaneet. Suuren imperiumin monikulttuurinen kiehtova historia näkyy monissa Lontoon museossa, joista myös huomattava osa on yleisölle täysin ilmaisia. Suuret museot British Museum ja Tate Modern, Luonnonhistoriallinen museo ja Victoria ja Albert- museo vetävät puoleensa miljoonia kävijöitä vuosittain kaikkialta maailmasta.

Lontoon parlamenttitalo
Houses of Parliament

Lontoo ei ole vihreä. Puistoja ei juuri keskusta-alueella ole, mutta sen laitamilla Kensington Garden ja Hyde Park ovat iso puistoalue. Pilvenpiirtäjien seassa Cityssä sijaitseva St Paulsin katedraali ja parlamenttitalon takana oleva Westminster Abbey  ja Towerin linnoitus säilyivät pommituksissa.

Lontoo St Paulin katedraali
St Paulsin katedraali Cityssä
Lontoo Westminster Abbey
Westminster Abbey, jossa valtiollisua tilaisuuksia järjestetään :muun muassa kuninkaalliset häät ja parlamentin avajaiset
Lontoo Henry Mooren veisto Kensingtonin puistossa
Henry Mooren veistos, Kensington Park
Lontoo Hyde Park sisäänkäynti
Hyde Park, jossa jokainen voi puhua ja ilmaista mielipiteitään vapaasti