Pietari

Pietari Pietari Suuren patsas Pietarissa
Pietari Suuri

Keisarillisella mahtikäskyllä perustettu Pietari, Pohjolan Venetsia kanaaleineen on monin paikoin kaunis kaupunki, jossa on palatsien loistoa, mutta sen historiaan mahtuu myös kurjuutta ja kärsimystä.

Pietari Gostiny Dvor Nevski Prospektin varrella
Nevski Prospekt Nevan pääkatu ja Gostiny Dvorin kauppahalli
Pietari Eremitaasi Nevan rannalla
Eremitaasi Nevan rannalla

Entinen Leningrad, saksalaisten piirittämä kaupunki menetti valtavan osan asukkaistaan toisen maailman sodan aikaan, mistä kertoo Leningradin piirityksen museo. Pietarissa on paljon kauniita vanhoja kirkkoja. Tunnetuimpia ovat Kirkko Veren päällä, tyypillinen venäläinen kirkko ja Iisakin kultakupolinen kirkko.

Pietari Kirkko veren päällä
Kirkko veren päällä, murhatun tsaari Aleksanteri II kunniaksi rakennettu kirkko
Iisakin kirkko
Kirkko ja kanaali
Aleksanteri Nevskin Lavran luostarin torni

Neva-joki on Pietarin valtasuoni ja joen varrella sijaitsee muun Eremitaasi, Amiraliteetti  ja Etnografinen museo, jonka liepeiltä voi lähteä kanaaliristeilylle tutustumaan kaupungin historiaan.

Pietari valtaväylä on Nevski Prospekt, jonka alkupäässä historiallinen keskusta talvipalatseineen sijaitsee. Sen lähellä on myös historiallinen 1800-luvulta peräisin oleva kauppakeskus Gostiny Dvor, jonka kahdessa kerroksessa on tarjolla tavaraa brändituotteista, kodinkoneisiin, elintarvikkeisiin ja matkamuistoihin. Nevski Prospektin varrella sijaitsee myös Kazanin katedraali, uusklassiseen tyyliin rakennettu ortodoksinen kirkko 1800-luvun alkupuolelta, jonka kaareva pylväikkö jäljittelee Rooman Pietarin aukion vastaavaa.

Pietari
Kazanin tuomiokirkko

Pietarin rakennuskannassa on paljon vanhoja kauniita taloja ja talokokonaisuuksia. Keskustassa Nevski prospektin varrella on komeita vanhoja hotelleja ja ns. Singerin talo, jossa sijaitsee kuuluisa Dom Knigin kirjakauppa ja kahvila. On etnisiä ravintoloita, mutta myös amerikkalaisia ketjuja: MacDonalds, Burger King ja Starbucks. Paikalliset ruokalat tarjoavat edullista ja terveellistä syötävää, mutta venäläisten suosikkeja ovat gruusialaiset ravintolat ja sushibaarit.

Pietari Singerin talo
Singerin talo
Pietari Egyptiläinen silta
Egyptiläinen silta
Pietari Heinätori
Heinätori Sadovaja-kadulla, jossa kauppakeskus ja metroasema